Uavgjort i årets første bortekamp

Lagbilde fra bortekampen mot KFUM Oslo Futsal

KFUM Oslo Futsal – Fredrikshald Prishtina 4-4 (1-2)

Vår første bortekamp for sesongen var mot KFUM på Ekeberg og det skulle bli en tøff batalje. Som vanlig har vi mest balleinnehav mot en lavtliggende motstander og vi produserer noen store sjanser tidlig i kampen. Men vi får ikke målene våre og KFUM går likegodt opp i ledelsen 1-0 på et frispark. På slutten av omgangen får vi derimot uttelling og vi netter 2 ganger på 2 strålende prestasjoner. Vi føler det er fullt fortjent at vi går til pause med ledelse.

Vi får en tung start i 2. omgang når KFUM kommer på en kontring og får en noe heldig scoring; vår keeper redder men returen går rett opp i hodehøyde og plasserer seg rett på pannebrasken til motstander som utligner med et hodestøt i tom kasse: 2-2. Vi har mye ball i denne omgangen også og vi skaper gode sjanser. Vi er brukbare defensivt selv om KFUM har en stor sjanse eller to, som de kunne scoret på. Men nå er det vi som får uttelling og vi scorer, noe heldig kanskje, 3-2 etter surr foran målet til KFUM. KFUM begynner etter hvert å sette presshøyden opp i banen og da svarer vi med å spille oss nydelig ut av høyt press og vi setter 4-2. Klassescoring! KFUM svarer ikke lenge etterpå og reduserer til 4-3 på en ny overgang. Ny kontra for KFUM med 50 sekunder igjen av kampen; skuddet går via blokk og legger seg i en pen og rolig bue midt i mål over vår keeper som ligger i hjørnet. Så flaks/uflaks kan man ha.

1 poeng i dag føles som et tap, da vi leder kampen 4-2 med kort tid igjen og vi har klart mest ball. Vi burde scoret flere og vi burde sluppet inn færre. Da blir det bittert med uavgjort. Men vi berømmer også rutinerte KFUM som jobber og sliter og spiller smart futsal. Det blir mange lag som kommer til å få trøbbel i bortekamper mot dette laget. En god start for KFUM i årets serie, de viser at de ønsker å være på øvre halvdel av tabellen i år igjen.

Nå blir det 14 dager med trening for oss før vi setter oss på flyet til Trondheim og møter Utleira og Freidig.